התפתחות תינוק- שלבי התפתחות התינוק לפי חודשים
התפתחות תינוקות יצירת קשר עין

אבחון וטיפול מוטורי

לרוב, הורים מגיעים עם תינוקם כשיש קושי נקודתי   שבוער מבחינתם, או קושי מיידי שמפריע לאיכות חייו של התינוק. תהליך הטיפול הפרטני  מתחיל משאלון ובו שאלות על ההיסטוריה של ההיריון והלידה. לאחר מכן תתקיים צפייה מהצד בתינוק שתלווה במגע בגופו, שריריו ולבסוף גירוי אקטיבי לתנועה., תוך כדי שאני מגרה את התינוק לתנועה אני ממשיכה לצפות בו וללמוד את תנועתו ואופיו ברמה המקצועית.

תוך התייחסות לדברים שמביאים הוריו אני בודקת את טונוס שריריו בשני פלגי גופו. לאחר מכן אני מחפשת לראות האם קיים איזון בין שני צידי גופו. מה מפריע לו והאם הוא מפצה על הקושי שלו על חשבון איברים אחרים בגוף ובכך יוצר מורכבויות חדשות בתנועתו. לדוגמה: תינוק שזרוע אחת שלו תפוסה מאוד, ישתמש יותר בזרועו השנייה, ובכך הוא מפצה על הקושי. תינוק אחר שמעדיף צד מסוים, יסדר את גופו כך שתמיד יסתובב רק לכיוון הצד הזה. בסוף התהליך אנו מתחילים טיפול הדרגתי שכולל מתן תרגילים לתינוק ולהורה ותחילת התרגול כבר במפגש עצמו.

ההורים מקבלים במפגש מספר תרגילים פשוטים, יעילים וממוקדים לתרגול בבית. שילמדו את תינוקם כיצד להתמודד עם ההתפתחות המוטורית. אחת המטרות המרכזיות של הטיפול אותו אני מעניקה  היא ללמד את ההורים שמגיעים אלי כיצד ליישם בכוחות עצמם את מה שאני מבצעת בטיפולים.

הטיפולים קצרים וממוקדים מאוד והתוצאות ניכרות כבר ביום או יומיים הראשונים לתרגול.

אך היום הרבה הורים מגיעים רק  לקבל כלים התפתחותיים פרקטים שיעזרו להם בגידול ילדהם בצורה המיטיבה ביותר.

סיבות פנייה נפוצות של הורים בתחום ההתפתחות המוטורית:

  • חוסר יכולת להרפות ולהניח ראש
  • שינות קצרות
  • סדר יום תואם גיל
  • קשיים ועיכוב בהרמת ראשו של התינוק.
  • חוסר רצון לשכיבה על הבטן מצד התינוק.
  • כאבי גזים ועצירות.
  • קושי/עיכוב בהתהפכות מהגב אל הבטן או להיפך.
  • קושי/עיכוב בסוגים שונים של זחילה.
  • קשיים בהתיישבות, עמידה והליכה.
  • קשיים בתנועה ובמוטוריקה כגון: העדפת צד אחד על חשבון הצד השני.
  • גמישות יתר במפרקי הירך שמאטה את קצב ההתפתחות המוטורית.
  • הליכה על קצות האצבעות.
  • מעידות ונפילות רבות.
  • גוף התינוק הוא כלי מתוחכם ומהיר, ולא לחינם בשנה הראשונה של התינוק ההתפתחות מהירה כל כך. עלינו להיות שם, בדיוק במקומות האלו, ו"לכוון את התנועה". התינוק מודע לקשייו הגופניים ולעיתים הוא לומד כיצד להסתירם ולפצות עליהם בעזרת פעולות אחרות. יש לזכור שהתנועה הנכונה היא התנועה הקלה יותר, המיטיבה יותר עם התינוק. תפקידי הוא לעזור לתינוק להגיע אליה ולמצוא אותה.

התפתחות מוטורי של תיוק - מעבר מישיבה לעמידה

מה להביא למפגש הראשוני?

לפגישה הראשונה אני ממליצה  להביא אוכל, בגדים להחלפה וצעצוע אהוב. אל דאגה, לפני הפגישה אתם תקבלו ממנו את כל המידע הדרוש בטלפון.

במהלך עבודתי עם התינוק, אני מובילה אותו בהמשך הדרך, דרך מגע וגירוי לתנועה, לתנועה נכונה, חופשית ואיכותית יותר. מכאן, גם היופי בעבודה עם תינוקות, שכן עקב גודלם וזריזות תפיסתם, ניתן להגיע לשיפור משמעותי במהירות רבה ובמאמצים פחותים. אני נוהגת לומר להורים שחשוב להגיע לטיפול כשהבעיות מתגלות ולא לחכות זמן רב, מכיוון שככל שהתינוק צעיר יותר כך גם ניתן לשכלל את תנועתו מהר יותר, וכך גם התסכול שנוצר אצלו בעקבות הקושי שהוא חווה פוחתים והוא אינו צריך לחפש אחר פיצוי בתנועתו. ובקיצור, הוא מקבל הזדמנות לאיכות חיים טובה יותר.

הורים רבים שואלים אותי האם "הזמן לא יעשה את שלו" והתינוק ילמד את כל הדברים הללו לבדו? תשובתי היא שהדרך בה התינוק יגדל והדרך בה גופו והמוטוריקה שלו יתפתחו היא מהותית ומשמעותית עבור התפקוד שלו בעתיד יחד עם תפקודו כיום. איננו רוצים שחוויות חייו הראשונות יהיו רצופות בסרבול וחוסר נעימות. בעיות שונות עשויות להתעורר בהמשך הדרך, כגון קשיים מוטוריים, בעיות רגשיות, עיכוב בפיתוח יכולות חשיבה מסוימות וכו'. ביכולתנו כהורים למנוע זאת ולהקדים תרופה. אם ניתן להקל על חייו של התינוק בצורה כה פשוטה, מדוע למנוע זאת ממנו?

זהו תענוג עבורי לגלות בכל פעם מחדש כיצד ניתן להתגבר על קשיים באמצעות עבודה נכונה עם הגוף ולהיות עדה לשמחה כה רבה של תינוקות והורים בדרכם לתנועה קלה וחיים מאושרים יותר. עבורי, ישנה מטרה אחת ברורה מאוד בטיפולים שאני מעניקה – התקדמות התינוק. הניסיון שצברתי מאפשר לי להגיע לתוצאות מרשימות ובמהרה. הטיפול מאד מדויק ואפקטיבי והתוצאות מדברות בעד עצמן. הטיפול נערך בשיתוף פעולה מלא עם ההורים ויחד אנו יוצרים חוויה נעימה עבור התינוק כמו גם עבור ההורים שמקבלים תרגילים וארגז כלים לעבודה בבית. במידת הצורך ולפי מידת הקושי של התינוק  קובעים פגישות נוספות להמשך עבודה.

הטיפולים המוטוריים נערכים בשיתוף פעולה מלא עם ההורים ויוצרים חוויה נעימה עבור התינוק. לאחר הפגישה הראשונה, ניתן להגיע אליי לטיפולי המשך. הפגישות הללו הן בנות 45 דקות ובהם אני ממשיכה את תהליך ליווי ההתפתחות שהתחלנו בפגישה הראשונה.

להרשמה למפגש של אבחון+טיפול פרטני או סדנת ליווי התפתחותי  צרו קשר או שלחו טופס